Please wait...


http://tannklinikk-polen.no/wp-content/uploads/2015/12/banner2.jpg

Hvorfor skulle en nordmann eller en annen utlending fly så langt som Krakow for å ta tannbehandling? Kan de ikke ta den i landet sitt?

pasjenter21Dr. med. Krzysztof Gończowski: Dette spørsmålet er direkte forbundet med kvaliteten, tilgjengeligheten og varigheten på en komplisert, tverrfaglig tannbehandling.
Selvsagt er det også den enorme prisforskjellen som spiller en stor rolle. I tillegg finnes det forskjeller i generelt aksepterte behandlingsprosedyrer i det gitte landet, f.eks. i den såkalte “skandinaviske skolen” strekker endodontisk behandling (rotfylling) seg over flere besøk, mens de mer kompliserte tilfellene (som f.eks. krever fjerning av et brukket endodontisk instrument) henvises til en av få spesialiserte og veldig dyre klinikker. Hos oss er samme behandlingen utført omgående etter den såkalte “amerikanske skolen”, dvs. under bare et enkelt besøk uansett vanskelighetsgraden og til en brøkdel av behandlingsprisen i pasientens hjemland. Dette problemet gjelder spesielt Nord-Skandinavia der det allerede er en stor utfordring å bestille time hos en spesiallege og hvis man er nødt til å ha flere besøk og betale veldig mye for å få behandlet bare én enkelt tann, avskrekker det definitivt pasienter fra å ta en slik behandling. For eksempel i Norge, bortsett fra de 3-4 største byene, er tilgangen til en høyt spesialisert tannrotbehandling veldig begrenset. For at behandlingen kan være effektiv, må endodontisten ha tilstrekkelig erfaring og spesialisert, veldig kostbart utstyr: en kirurgisk mikroskop, elektriske mikromotorer for bearbeiding av rotkanaler, utstyr for elektronisk måling av rotkanallengden og mange flere. Som jeg har sagt tidligere, i Norge er prisen for en slik behandling skyhøy. Her i MAGNADENT har vi et team med 6 høyt kvalifiserte endodontister med mange års erfaring i utførelse av kompliserte rotbehandlinger hos utlendinger. Til daglig bruker de kirurgiske mikroskoper, mest avansert utstyr og beste materialer. Endodonti er forresten min “profesjonelle lidenskap” og grunnspesialisering, og derfor er endodontiske prosedyrer i vår tannklinikk brakt til absolutt perfeksjon. Disse prosedyrene baserer vi veldig ofte på det amerikanske systemet, dvs. et enkelt besøk. Dette er en av tingene som skiller oss fra det skandinaviske systemet der den endodntiske behandlingen av en enkelt tann kan ta 4-6 uker. Vi utfører denne typen behandling på ett besøk og takket være dette er prisen betydelig lavere og det er mulig å fullføre til og med veldig omfattende tannbehandling på veldig kort tid (som oftest 5-8 dager, inkludert protetisk gjenoppbygging).

Copyright Tannklinikkikrakow 2020. All rights reserved.